toggle-left toggle-right
RMTV

Megünnepelte kitüntetését az Ascher Színház társulata

2015-02-09 16:05:47

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett ünnepségen Csokonai Vitéz Mihály díjjal tüntette ki Balog Zoltán emberi erőforrásokért felelős miniszter és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a rákosmenti Ascher Oszkár Színházat. A közösségi díjat az amatőr színjátszás, a színházi nevelés területén hosszú időn át végzett tevékenységéért, közösségformáló, és értékteremtő munkájáért kapta meg az 1970 óta működő kerületi színház. A színtársulat február 7-én Régen van című pódiumműsorának végén ünnepelte meg a kitüntetést, ahol Riz Levente polgármester és több rákosmenti önkormányzati képviselő is jelen volt.

A családias eseményt Riz Levente polgármester nyitotta meg, aki elmondta, nagy öröm számára, hogy az önkormányzat ez irányú felterjesztése első alkalommal máris sikerrel zárult.

Az amatőr színjátszás és színházi nevelés területén végzett tevékenységükért, közösségformáló-, értékteremtő munkájukért járó kitüntetést a csapat művészeti vezetője vette át. Tímár Tibor a mostani ünnepségen a társulat múltjáról, jelenéről is beszélt, kiemelve, hogy színházuk ma Budapest, sőt talán az ország egyik legrégibb, folyamatosan működő amatőr színháza, melyet 1964-ben  alapítottak. 

 

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook