toggle-left toggle-right
RMTV

Pozsonyi Ádám író Rákoshegyen olvasott fel műveiből

2014-12-18 14:33:18

 „Forradalmi ostobaságok versenye” címmel tartott felolvasóestet Pozsonyi Ádám publicista a Rákoshegyi Közösségi Házban. Az író, akit elsősorban tárcái révén ismerhetünk, ezen az estén megmutatta, hogy nemcsak figyelemre méltó jegyzetei, de a jelenkor aktuális problémáit feszegető elbeszélései, novellái, és szatírái is vannak, valamint saját maga által illusztrált kötetetekkel is rendelkezik.

 Kulcsregényében, a Keskeny Károly élete és kora című könyvben a fiatal, bohém társaság a főhősön keresztül talál kapaszkodót a gyökértelen világban. Abszurd kalandjaiban pedig a teljes magyar és európai valóság megmutatkozik. Pozsonyi Ádám példaképei a magyar szépirodalom nagyjai, Kosztolányi és Mikszáth. A kortárs irodalmi és képművészeti alkotások többségét befogadhatatlannak tartja, vélekedése szerint azok rosszak, valótlanságokat állítanak, nincsenek benne felismerhető képi motívumok.

- A prózának a hajdani klasszikus írói felfogás szerint az a feladata, hogy az emberek olvassák és élvezzék. Legyen benne történet, ábrázolási készség, és valamiféle hangulat. A mai kortárs irodalomban mindez nem számít. –hangsúlyozta az író a vele készült interjúban, majd maga is beismerte: írásait a közönség vagy rajongással, vagy nagyon merev elutasítással fogadja. Mint mondta, nem tartja magát zászlóvivőnek, nem törekszik tehát arra, hogy felsorakozzanak mögéje az emberek, inkább egyfajta tükröt tart az emberek elé sajátos érzékenységgel, mégis kellő cinizmussal és iróniával. Minderről egyébként azok is meggyőződhettek, akik ellátogattak felolvasóestjére itt Rákosmentén, de megnézhetik vagy akár újra nézhetik a rendezvényt a későbbiekben a Kaleidoszkóp című műsorunkban is.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook