toggle-left toggle-right
RMTV

Újabb kültéri fitneszpark létesült a kerületben

2014-12-18 14:28:17

Kültéri tornaparkot avattak december 13-án a Madárdombon. A helyszínen beszédet mondó Riz Levente polgármester kiemelte: indokoltnak látja ennek a beruházásnak a megvalósulását, hiszen a mostani kor embere alapvetően mozgásszegény életet él, kevés az ideje és a lehetősége arra, hogy aktív, sportos programokkal színesítse mindennapjait. Ezért aztán a legegyszerűbb, leggyorsabban kivitelezhető megoldásokat keresi arra, hogy mozgásigényét kielégítse. Az éppen átadásra kerülő tornapark pedig kiválóan alkalmas minderre. – hangsúlyozta a városvezető. Jól látható, hogy a „modern kertváros” imázsának megfelelően a könnyen elérhető, ingyenes sportolási lehetőségek számát és formáját is igyekszik gyarapítani az önkormányzat, hogy Rákosmente valamennyi polgára egészségesebb életet élhessen.

A Kültéri fitneszpark átadása egyúttal azt is jelzi, hogy a választási program végrehajtása elkezdődött, amiben ez a kezdeményezés hangsúlyos elemként szerepelt. A madárdombival párhuzamosan tornapark létesült a strázsahegyi lakópark területén, valamint a Zrínyi Miklós Általános Iskola közelében, a Virágtelep szélén.

- Mivel a Madárdombon élő egykori gyermekek mára már felnőttek, ezért olyan létesítmény kialakítására volt szükség, amely egyrészt több funkciós, másrészt minden korosztály számára igénybe vehető. – összegezte a helyszínen jelenlévő Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő a tornapark létrejöttének legfőbb indokait, majd az érdeklődő rákosmentiekkel egyetemben ő maga is kipróbált néhányat a kerület rendelkezésére bocsátott szabadtéri sporteszközök közül.

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook