toggle-left toggle-right
RMTV

Ételosztás Rákosmentén 5.

2014-12-18 14:21:03

December 12-én kora délután ismét kígyózott a sor a Városháza melletti parkolóban. Nem véletlenül, 2014 ősze óta ugyanis minden pénteken 13 órától ételosztásra várták a kerületi rászorulókat a szervezők. Az eseményre ellátogatott Fohsz Tivadar is, aki a szervezőknek, támogatóknak köszönhetően forró gulyáslevest porciózott a helyszínre látogatóknak.

- Karácsonykor figyelünk a másikra, lelki gondok esetén felkínáljuk a közösség nyújtotta lehetőségeket, hogy kibeszéljük és megoldjuk a problémákat, anyagi gondok esetén pedig akkor tudunk a másik sanyarúbb helyzetén változtatni, ha a jó szó mellé adunk valamit, most éppen meleg étellel tudunk szolgálni a rászorulóknak, de van, amikor egy kis tüzelőt viszünk nekik, vagy éppen egy kis süteménnyel kínáljuk meg szomszédainkat, ismerőseinket. – nyilatkozta az alpolgármester a rendezvényen.

Az előző évben indult rendszeres jótékonysági megmozdulás során számos ízletes étel került a bográcsokba, melyet mindig más-és más szervezet, egyház, iskola képviselői osztottak szét. Ezúttal - többekel együtt - Rákosmente Önkormányzatának és az Adományház Egyesületnek a munkatársai, valamint a Delta Pogárőrség tagjai szorgoskodtak a sátornál.

Az összefogás mérete hétről-hétre óriási ebben a programban és ez az, ami miatt egyedülálló kezdeményezésről van szó-emelte ki Szabó Tiborné koordinátor.

Az előkészületi munkálatokban a Holdsugár Gondozási Központ segít hétről hétre, a Vöröskereszt és a Karitasz is jelen van heti váltásban: ők kenik a zsíros kenyeret, és osztják a meleg teát. A Jókai iskola diákjai is részt vállaltak az adminisztrációs munkálatokban és az ételek kiadásában egyaránt. Vállalkozók is a kezdeményezés mellé álltak. A kenyeret minden héten kedvezményes áron a keresztúri Porecs pékség adja, a felkockázott húsokat pedig Süveges Zoltán hentes bocsátja rendelkezésre.

A képviselőasszony kiemelte, számos kerület szervezet, így például az Ifjúsági Koordinációs Központ is szervez jótékonysági akciókat a kerületben. Ez a – már jól ismert - cipősdoboz - kezdeményezés, melyet az iskoláskorúaknál is meghirdettek. A legaktívabb iskola pedig megkapja a „Legszeretetteljesebb Intézmény” címet.

2014-ben még két alkalommal kerül sor ebédosztásra, de 2015 márciusáig folyamtatosan várják helyszínre a szervezők a rákosmenti lakosokat és fedél nélkülieket.                                

 

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook