toggle-left toggle-right
RMTV

Házasság Hete Rákosmentén

2024-02-16 12:35:06

„Állandó megújulásban” – ez a mottója az idei évben a Házasság Hetének, melyet országszerte 2008 óta rendeznek meg hazánkban a keresztény egyházak és civil szervezetek. A kezdeményezéshez a Budapest-Rákoskerti Református Missziói Egyházközség is csatlakozott, és február 14-én a Rákoskerti Mennybemenetel Templomban fogadta az érdeklődőket. A 17. kerületi programfolyam első napján Dr. Füzesi Zoltán nyugalmazott lelkipásztor és felesége, Füzesiné Kiss Judit tettek bizonyságtételt, akik több mint 35 éve élnek együtt boldog házasságban.

A nyugalmazott református lelkész házastársa maga is hasonló gondolatokat fogalmazott meg a témában. Füzesiné Kiss Judit a „hármas kötél nehezen szakad el” igét emelte ki, mely szerint, ha mind a két ember élete Krisztus köré fonódik, tehát a kötelet három fonálból fonják akkor erősebb. Az esemény keretében továbbá Antal Mariann, a Rákoskerti Mennybemenetel templom lelkész asszonya beszélt a Házasság hetének jelentőségéről.

A 17. kerületi programsorozat részeként február 15-én Antal Mariann és férje, Takács Péter Tamás tartott workshopot, maga a teljes eseményfolyam pedig február 16-án a Miskolc-Hejőcsabai Református Egyházközség lelkésze, Jobbágy Bertalan és felesége által vezetett áhítattal, valamint a gyermekeikből álló dicsőítő zenekar koncertjével zárult.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook