toggle-left toggle-right
RMTV

Drogprevenciós előadás diákoknak

2024-02-16 10:18:23

Egy sikeres rehabilitáción átesett fiú történetét meséli el a „Szabolcs naplója” című prevenciós előadás, amely révén a drogproblémákkal küzdő főhős önsorsrontó életútja bontakozik ki a függőségének kialakulásától a legjobb barátjának elvesztésén át a családi kapcsolatainak megromlásáig. A színdarabot február 14-én a Vigyázó Sándor Művelődési Központban tekinthették meg 17. kerületi diákok, maga a produkció pedig attól volt igazán hiteles, hogy a való életben is addikcióban szenvedő, vagy kigyógyulófélben lévő személyek szerepeltek benne. Az esemény Rákosmente Önkormányzatának, a Kelet-Pesti Tankerületi Központnak, valamint az Emberbarát Alapítványnak együttműködésével jött létre. A helyszínen Dr. Füzesi Péter alpolgármester megnyitóbeszédében rávilágított: középiskolásként néhány akkori osztálytársának rossz példáját látva maga is szembesült a droghasználat veszélyeivel és negatív következményeivel.

A szenvedélybetegekkel foglalkozó Emberbarát Alapítvány 1989 óta működik Kőbányán,  célkitűzései között pedig kiemelt helyet kap az ifjúságvédelem, valamint az alkohol-, a játék- és kábítószer-függőség megelőzése, illetve az érintettek rehabilitációjának segítése. - emelte ki Bereczki Sándorné a szervezet alapítója.

A színdarab személyes párbeszédek, belső monológok, illetve humoros vagy éppen megrázó szituációk felvonultatásával mutatja be a drogfüggő Szabolcs történetét. Oláh Bódi Éva, az előadás írója és rendezője a főszereplő édesanyját alakítja a produkcióban. Mint elmondta: 25 évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne a mostani projekt megvalósításának ötlete, amely egy létező irodalmi mű, a Kérdezd meg Alízt! című kötet mintájára született meg.

Az előadást követően a gyerekek kérdéseket is feltehettek a látottakkal kapcsolatban a közreműködőknek, valamint az Emberbarát Alapítvány képviselőjének.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook