toggle-left toggle-right
RMTV

Fémművészeti kiállítás nyílt a CsabaHázban

2024-02-13 16:42:32

Fémből készült alkotásokat tekinthetnek meg mindazok, akik március 1-ig ellátogatnak a Rákoscsabai Közösségi Házba, az intézményben ugyanis a napokban nyílt meg Herczeg István hobbi alkotóművész kiállítása. A tárlat keretében az érdeklődők 22 fémművészeti munkát vehetnek szemügyre, melyeket Herczeg István az elmúlt két esztendőben készített. Amint azt kifejtette: autószerelői szakmája révén kezdett el érdeklődni a fémhulladékokból létrehozott tárgyak iránt. 

A kiállító továbbá elmondta: jellemzően az adott fémdarab inspirálja azt, hogy mit készít majd belőle, éppen ezért a tárlaton bemutatott munkái között megtalálhatóak hangszerek, virágok, állatok és különböző figurák is. Ezek közül van, amelyiken 2 napig, és akad, amelyiken egy teljes hétig dolgozott az alkotó, akinek célja, hogy mások is megláthassák az elsőre hulladéknak tűnő anyagokban rejlő lehetőségeket. 

A kiállításmegnyitó Dudás-Szarvas Nóra zongorajátékával zárult, aki Yiruma japán zeneszerző River flows in you című szerzeményét játszotta el a közönségnek.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook