toggle-left toggle-right
RMTV

Nyitnikék vetőmag- és szaporítóanyag börze

2024-02-13 15:34:33

Hatodik alkalommal hívták életre a Nyitnikék vetőmag- és szaporítóanyag börzét a Vigyázó Sándor Művelődési Központban, a helyszínen ezúttal 12 fővárosi kertbarát kör képviseltette magát, közöttük a rákoskerti és rákosligeti is jelen volt. A szervezők az érdeklődőket szaktanácsadással, kertésztotóval, valamint vásárral várták, melynek keretében a különféle növényvédő szerek mellett kapható volt termelői méz, valamint gyümölcsbor. András Károly, a rendezvény ötletgazdája, aki 2021 óta látja el a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöki tisztét, az esemény gyakorlati jelentőségére utalva elmondta: a hamarosan beköszöntő tavaszi időszakig minden jelenlévőnek célszerű tapasztalatokat cserélni a kertgondozással kapcsolatban.

A rendezvény fővédnöke dr. Orlóci László kutatótanár, az ELTE Füvészkert Igazgatója, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke volt, aki kiemelte: nagyon fontos társadalmi szerepvállalásuk van a kertművelőknek, mivel a mindennapi tevékenységük által fenntartják az élővilág egyensúlyát, a megszerzett tudás továbbadására pedig kiváló alkalmat szolgáltatnak a mostanihoz hasonló alkalmak.

A szakmai előadások segítségével hasznos információkhoz jutottak az érdeklődők a vetőmagok sajátosságairól, növényvédelmi témákról, továbbá a gyümölcsfák termésszabályozásának módszereiről. Flórián Norbert visszatérő látogatója a börzéknek, mivel itt olyan ritka növények magjaihoz juthat hozzá, amelyek a kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak. Ilyen például az általa vásárol velencei kutyatej.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook