toggle-left toggle-right
RMTV

A Nagy Noémi Quartet koncertje a Jazzpresszóban

2024-02-12 12:24:45

Fiatal muzsikusokra jellemző teljes átéléssel, és igazi jazz-sztenderdek felvonultatásával kezdte meg koncertjét a Nagy Noémi Quartet a Jazzpresszó programfolyam soron következő, februárban esedékes alkalmának keretében. A koncertjein főként a ’40-es, ’50 és ’60-as évek swing-korszakát idézi meg a 2 évvel ezelőtt megalakított formáció, amelynek élén Nagy Noémi áll. Az énekesnő elmondta: édesapjának (Nagy Iván - a Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band Gramofónia) köszönhetően választotta ezt a hivatást annak idején.

A négyes további tagjai Horváth Balázs zongorista, Jónás Fülöp dobos és Oláh Péter nagybőgős voltak. Nagy Noémi kiemelte: a muzikalitásban rejlő örömszerzés szándéka mellett az egyik legfontosabb céljuk az, hogy populárissá tegyék a fiatalok számára is a jazzműfajt.

A gyertyafényes koncert végén az est házigazdája és szervezője, Gyárfás István gitárművész is csatlakozott az együtteshez. A Jazzpresszó legközelebb március 10-én várja a közönséget, amikor a Halper Quintet lép majd színpadra a Vigyázó Sándor Művelődési Központban.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook