toggle-left toggle-right
RMTV

Ülésezett a HEP és a RIT

2023-12-08 09:47:00

2014-ben jött létre a helyi esélyegyenlőségi programért felelős fórum, hogy javítsa azoknak a helyi társadalmi csoportoknak az életminőségét és közösségekbe történő integrációját, amelyek nehezebb körülmények között töltik mindennapjaikat. A 2023-as év utolsó ülésén, melyet dr. Füzesi Péter vezetett, első napirendi pontként a kiemelt problématerületekkel foglalkozó munkacsoportok beszámolói kerültek ismertetése.

A teendők között, amelyeket a megjelentek egyhangúlag fogadtak el, a mélyszegénységben élők megsegítésére életre hívott ételosztási akció, a hátrányos helyzetű gyermekeknek szóló prevenciós előadások, az idősek aktivitását szinten tartó Nyugdíjas Szabadegyetem, illetve a fogyatékossággal élők integrálása kapcsán bevezetett érzékenyítő foglalkozások megszervezése egyaránt szerepelt.

A HEP ülését követően a Rákosmenti Idősügyi Tanács is megtartotta a 2023-as esztendő utolsó fórumát. A helyhatóság 6 évvel ezelőtt állította össze az úgynevezett Idősügyi koncepcióját, hogy a Rákosmentén élő nyugdíjasok minőségi és tartalmas életet élhessenek az őket érintő intézkedések, továbbá a számukra megszervezett rendezvények nyomán.

A beszámolókat ezen tanácskozás keretében is egyhangúlag fogadták el a megjelentek, valamint arról is egyöntetű döntés született, hogy a két szervezet a következő ülését 2024 tavaszán fogja majd összehívni, amikor meghatározásra kerülnek a jövő évre vonatkozó feladatok és teendők.
 
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook