toggle-left toggle-right
RMTV

Biztonsági tanácsok az ünnepekre

2023-12-08 09:45:04

Rákosmentén is az online térben elkövetett bűncselekmények voltak a legjellemzőbbek a 2023-as évben, így továbbra is arra hívja fel a XVII. kerületi Rendőrkapitányság a lakosság figyelmét, hogy legyenek az eddiginél is körültekintőbbek, és kezeljék fenntartással az idegen számról beérkező telefonhívásokat. Továbbá az ünnepek közeledtével megnövekedhetnek a zsebtolvajlások, így célszerű minél jobban odafigyelni értékeinkre – emelte ki Horváth Lajos kapitányságvezető. 

Az elmúlt hónapokban Rákosmentén is egyre gyakrabban fordultak elő digitális csalók által elkövetett kiberbűncselekmények. A XVII. kerületi Rendőrkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy legyenek az eddiginél is körültekintőbbek, és kezeljék fenntartással az idegen számról beérkező telefonhívásokat.

Az adventi időszakban az ünnepi előkészületek, illetve a vásári forgatagok tömeges megközelítése miatt a napokban jelentősen megnövekedhet a közúti forgalom, amely jelenség sok esetben a megszokottnál hosszabb menetidőt eredményez, így fontos, hogy az egyes közlekedési szituációkban nagyobb türelmet tanúsítsunk embertársaink felé. Továbbá ne tegyünk a far-, illetve kabátzsebünkbe telefont, iratokat, vagy pénztárcát, ugyanis ilyenkor megnő a zsebtolvajlások száma. 

Horváth Lajos kapitányságvezető hozzátette: Rákosmentén az elmúlt időszakban is jellemző volt a jó közbiztonság, ám amennyiben bűnelkövetésnek leszünk szemtanúi, úgy a lakcím szerinti rendőrkapitányságon kell megtenni a szükséges feljelentést.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook