toggle-left toggle-right
RMTV

A Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Mikulás-rendezvénye

2023-12-06 15:44:17

Mikulás napjához kapcsolódóan ünnepséggel várta a gyerekeket a Vigyázó Sándor Művelődési Központban a XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat közösen a Fővárosi, illetve a más kerületeket képviselő lengyel nemzetiségi önkormányzatokkal. Az eseményen résztvevőket elsőként Horváth Tamás polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy Rákosmentén a nemzetiségi önkormányzatok mindegyike aktívan működik. Amint azt a városvezető továbbá kiemelte: a helyhatóság számára fontos a közösségek támogatása.

A gyerekek a színpadon találkozhattak a Mikulással, majd lengyel művészekkel énekelhettek ünnepi dalokat. Kis Patrícia, a Rákosmenti Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a rendezvény célja a közösség építése és összetartása.

Kis Patrícia hozzátette: a XVII. kerületben kiemelkedő mértékben van jelen a lengyel-magyar barátság a polgárok között, Rákosmente Önkormányzatának támogatásával és a pályázatoknak köszönhetően pedig idén is számos programot sikerült már megvalósítaniuk, és a jövőben is folytatni szeretnék ezt a gyakorlatot.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook