toggle-left toggle-right
RMTV

Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség

2023-12-05 12:12:07

A statisztikák szerint ma hazánkban egyre többen választják a Magyar Államkincstár által kínált  megtakarítási lehetőségeket, amelyek a jövedelemnek a fogyasztási célra el nem költött részét jelentik. Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője hangsúlyozta: egészen kis összegtől érdemes állampapírszámlát nyitni, ugyanis nemcsak hosszútávú piaci lehetőségek vannak, hanem néhány hetes konstrukciók is elérhetőek.

A felügyeleti szóvivő hozzátette: állampapír-formától függetlenül választhatjuk az online ügyintézést, melyhez csak az Ügyfélkapu megléte szükséges, továbbá a WebKincstár nevű mobilapplikáción figyelemmel kísérhetjük a lekötött pénzünk növekedését, illetve az appon keresztül tudják azt kiutalni később a lakossági számlánkra. Ugyan a korábbi magas infláció jelentős csökkenést mutat, annak hatásai még mindig érezhetők a hitelpiacon.

December végig a bankjától valamennyi megtakarítással, folyószámlával rendelkező ügyfél levelet fog kapni, amelyben egy táblázaton keresztül látható, hogy mi a különbség az elmúlt egy évet vizsgálva a lekötetlen, banki folyószámlán tartott , illetve az állampapírban lekötött pénzösszeg profitja között. Itt három különböző típusú állampapír hozamait is megmutatja a jogalkotó alapján a bank.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook