toggle-left toggle-right
RMTV

Teltház a Nyugdíjas Szabadegyetem évadzáró eseményén

2023-12-05 13:36:21

Sokak által ismert Cserházi Zsuzsa-dalok csendültek fel a Nyugdíjas Szabadegyetem évadzáró eseményén, a szervezők ugyanis a korábbi esztendők gyakorlatával megegyezően egy ajándékműsorral kedveskedtek a 17. kerületi szépkorúaknak a karácsonyvárás időszakában. A rendezvény keretében ezúttal a Gál Hedda énekesnő és Horváth Zsolt gitáros által alkotott Coquette Duó állt színpadra a Vigyázó Sándor Művelődési Központban. A 2019-ben alapított formáció énekese elmondta: egy évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy Cserháti dalokat is játszanak, később pedig összeállították az emlékműsort.

A duó visszatérő fellépője a rákosmenti közösségi eseményeknek, hiszen több alkalommal adtak már koncertet a 17. kerületben, és ezúttal is szívesen fogadták a felkérést.

A Nyugdíjas Szabadegyetem programjai az idősebb korosztály számára az élethosszig tartó tanulás lehetőségét teremtik meg a különböző tanfolyamok és a közismereti előadás-sorozat segítségével. A legelső alkalommal 2016-ban életre hívott kezdeményezésnek pedig máig is töretlen a népszerűsége – fogalmazott Fekete Ágnes művelődésszervező.

A művelődésszervező hozzátette: a szépkorúaknak szóló projekt 2024-ben is folytatódik, a kapcsolódó tanfolyamok például már január végén elkezdődnek, a soron következő előadás pedig februárban lesz esedékes. Abban a hónapban Dr. Jászberényi József gerontológiai kutató az időskor négy szintjét ismerteti majd.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook