toggle-left toggle-right
RMTV

Az első adventi hétvége eseményei

2023-12-04 13:07:24

Idén immáron 11. alkalommal nyitotta meg kaput a XVII. kerület leghosszabb ünnepekre hangoló rendezvénysorozata, az Advent Rákosmentén, amely a Fő tér egyik jelképének, a karácsonyfának a feldíszítésével vette kezdetét, ebben Horváth Tamás polgármester segédkezett. A délelőtt folyamán a kicsiké volt a főszerep, ugyanis több helyi kisgyermeknevelő intézmény is bemutatkozott. Elsőként a Rákoscsabai Református Egyházközség Betlehem Óvodája adta elő adventi műsorát, majd a Rákosmenti Kuckó, Mákvirág, Aprófalva, Napsugár és Százszorszép Óvoda apróságai is verses-táncos műsorszámokkal örvendeztették meg a jelenlévőket. Később a Diadal Úti Általános Iskola diákjai vették birtokba a színpadot. 

Az Advent Rákosmentén 2023-as eseményfolyamát Horváth Tamás polgármester nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: a karácsonyt, mely a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, fontos időszak előzi meg, hiszen az advent segít megidézni az ünnepi csodát, ezért is támogatja a városvezetés a 4 héten át tartó programot.

Délután a vidám hangulatról a Kiss Kata zenekar gondoskodott, melynek tagjai évről-évre visszatérő vendégek Rákosmentén. A zenés előadás során a magyar népzene és néptánc egyes elemeit is színpadra vitte a formáció, ám nem az eddig megszokott felállásban. 

A koncertet követően a 17. kerületi egyházak képviselői osztották meg ünnepi gondolataikat a megjelentekkel. 17 órakor Horváth Tamás polgármester közreműködésével fellobbant az első gyertya lángja a Fő téren felállított adventi koszorún. A szombati nap utolsó színpadi programját a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr produkciója előzte meg.  

A programsorozat első napját a Fonogram-díjas énekes, Heincz Gábor ’Biga’ fellépése zárta. Az énekes örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy olyan kerületben léphet fel, amely meghatározta egész gyermekkorát.

A rendezvény december 3-án, vasárnap folytatódott. A színpadi produkciók a Czimra Gyula Általános Iskola 5., 6., 7. és 8. b osztályos tanulóinak színes előadásával vették kezdetüket. Az intézmény diákjai dalokkal, táncokkal és versekkel hangolták ünnepre a megjelenteket. Ezt követően a Pixie Dance tánciskola növendékei adták elő koreográfiáikat. Mindeközben bárki elkészíthette saját óriás buborékjait is a Fő tér egyéb pontjain. Délután a Csekovszky Árpád Művelődési Ház Haveri Kör tehetségkutatójából ismert, fiatalokból álló formáció, a Mashed Mushrooms zenekar hozott sokak által kedvelt feldolgozásokat az adventi forgatagba.

Fellépett továbbá Szűcs Gabi, Emerton- és Fonogram-díjas énekes, akinek gyermekkora óta meghatározó a swing zenei műfaj az életében. Korábban a Cotton Club Singersben, most pedig a Stereo Swingben énekel ritmusos, és ismert dalokat.

Az Advent Rákosmentén rendezvénysorozat második hétvégéje a Domino Rock Band koncertjével ért véget, akik leginkább a Tunyogi Péter által képviselt zenei vonalat viszik színpadra rendszeresen. A 6 tagú formáció mindemellett Lord, Dinamit, Piramis, illetve P.Box-szerzeményeket is játszik, és mindig szívesen zenél a XVII. kerületben, hiszen amint az együttes tagjai elmondták: mindannyiszor azt tapasztalják, hogy sokan szeretik Rákosmentén a rock zenét.

A programok december 6-án folytatódnak majd az Alma együttes koncertjével, mialatt Mikulásprogram is várja majd a gyermekeket a Fő téren. Továbbá jégdiszkóval és ünnepi hangulattal várnak mindenkit aznap a szervezők.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook