toggle-left toggle-right
RMTV

Felállították Rákosmente karácsonyfáját a Fő téren

2022-11-25 13:48:30

November 26-án kezdetét veszi az adventi időszak. Rákosmentén 2006 óta hagyomány, hogy az ünnepi várakozás idejére fenyőfát állít a lakosság számára az önkormányzat. Idén a Fő teret egy 1998-ban elültetett nordmann fa díszíti, amelyet Maksa Péterné ajánlott fel a városvezetésnek. Mint elmondta: fontos szimbolikus jelentése is van az örökzöldnek, amely egy generáció életét kísérte végig, közel 25 évig volt ugyanis ékessége a kertjüknek, így szerették volna, ha mostantól a 17. kerületiek is gyönyörködnének benne.

Miután a Fő térre a közel 15 méter magas fenyő megérkezett, kezdetét vette annak díszítése, melyben Horváth Tamás működött közre. A polgármester kiemelte: hosszú évekkel ezelőtt a néhai városvezetővel, Riz Leventével közösen döntöttek arról, hogy legyen adventi vásár Rákoskeresztúr központjában, aminek ünnepváró jelképe az óriásméretű karácsonyfa.

Az Advent Rákosmentén 2022 programsorozat keretében ebben az esztendőben is színpadi-, és térprogramok, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket. Az eseményről nézőink bővebb információt a Rákosmente Tv honlapján, az Advent Rákosmentén facebook oldalán, a Hírhozóban, illetve az ünnepi kiadványban találnak.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook