toggle-left toggle-right
RMTV

Önkéntes kortárssegítő képzés középiskolásoknak

2022-11-24 13:42:48

Több 17. kerületi oktatási intézmény tanulóinak részvételével szerveztek Önkéntes kortárssegítő képzést a Vigyázó Sándor Művelődési Központban. A foglalkozást évről évre Rákosmente Önkormányzata a Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében szervezi meg több korosztály bevonásával. November 21-én indult a középiskolásoknak szóló kurzus, melyet dr. Füzesi Péteralpolgármester nyitott meg. 

Szabó Lajos, a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte a tanfolyam korábbi foglalkozásain történteket, és mint utalt rá: minden korosztály esetében megfigyelhető, hogy a foglalkozás végére kialakul egy kapcsolat a résztvevők között, ez a fajta nyitottság pedig az egyik legfontosabb tényező ahhoz, hogy jó segítő válhasson valakiből.

A foglalkozás lebonyolításában Dr. Győrfi Ágnes pszichológus is részt vett, aki elmondta: a helyhatósággal együttműködve olyan korosztályokat szólítanak meg, akiknek tagjait szakemberekkel nehezebb elérni. Mint fogalmazott: fontos, hogy mindenhol jelen legyen a kortárssegítés, hiszen nem mindenki ismeri fel, ha gond van.

A megjelent középiskolás diákok egy kétnapos képzés során ismerkedhettek meg a kapcsolatteremtés és a segítségre szorulók felismerésének módszereivel.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook