toggle-left toggle-right
RMTV

Országjáró Nemzeti Konzultációs Fórum Rákosmentén

2022-11-24 13:33:58

Magyarország Kormánya 12. alkalommal hirdetett Nemzeti Konzultációt, melynek égisze alatt ismét fontos, sokakat érintő témákban kéri ki a kabinet az állampolgárok véleményét.  A 7 kérdést tartalmazó ívek ezúttal főként a brüsszeli szankciók okán kialakult energiaválsággal foglalkoznak. A kipostázás folyamata október közepén kezdődött meg, néhány nappal ezelőtt pedig már az online kitöltés lehetőségét is megnyitották a válaszadók előtt. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a témával kapcsolatban országjáró fórumot indított, melynek újabb állomása Rákosmentén volt.  A rendezvény kezdetén Kiss László népdalénekes a Pokolgép együttes „A háború gyermeke” című dalát adta elő.

A megjelenteket ezt követően Dunai Mónika, Rákosmente, Kőbánya-Kertváros és az Újhegyi Lakótelep országgyűlési képviselője köszöntötte, aki arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy az az energiapolitika, valamint azok az újabb szankciós csomagok, amelyeket a brüsszeli bürokraták megpróbálnak a magyarokra kényszeríteni, soha nem látott mértékű gazdasági válságba taszítanák az országot.

Az elmúlt hónapok során Brüsszel elhibázott politikájának köszönhetően számtalan olyan sokak életét befolyásoló intézkedésekről született döntés, melyekről az áprilisi választásokat megelőzően még szó sem volt. - emlékeztetett mindenkit Dömötör Csaba parlamenti államtitkár. Hozzátette: ezek a hazánkat is érintő lépések tették többek között indokolttá az aktuális Nemzeti Konzultáció elindítását.

A parlamenti államtitkár végezetül arra bíztatta Rákosmente lakosságát, hogy nyilvánítsák ki a véleményüket a konzultációs ívek kitöltésével, amit már online formában is meg lehet tenni december elejéig. Az állampolgárok ezzel a gesztussal ugyanis a kabinetet a nemzeti érdekek érvényre juttatásában nagyban támogathatják, segíthetik.

Horváth Tamás polgármester az elmúlt időszakban meghozott önkormányzati szintű legfontosabb döntésekről számolt be a megjelenteknek. Mint utalt rá: a helyhatóság már szeptemberben felállított egy energiafogyasztás csökkentő munkacsoportot dr. Bakos András alpolgármester vezetésével annak érdekében, hogy fennmaradhasson a működéshez szükséges gazdasági egyensúly. A városvezető kiemelte,  a helyi jellegű intézkedések értelmében március 31-ig bezárta kapuit a Ferihegyi úti tanuszoda, valamint az Újlak Uszoda, emellett december 20-ától szintén szüneteltetik a működésüket a kisebb kerületrészi művelődési házak is. A Vigyázó Sándor Művelődési Központ, valamint a Riz Levente Sport és Rendezvényközpont, illetve a szociális- és gyermekellátást biztosító létesítmények azonban nyitva maradnak továbbra is.

A polgármester végezetül elmondta, hogy bár a 2023-as költségvetés tervezésében még sok a nyitott kérdés, főként a bizonytalan energiaárak tekintetében, a modern kertváros megteremtésének projektje azonban tovább folytatódik, ennek részeként fogja a helyhatóság hamarosan nyilvánosságra hozni az Újlak Uszoda bővítésére vonatkozó terveit. A esemény zárásaként Dömötör Csaba az érdeklődők kérdéseire válaszolt.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook