toggle-left toggle-right
RMTV

100 éves Rákoshegy

2022-05-23 16:41:13

Az idei év kiemelt jelentőségű Rákoshegy és az ott élő polgárok számára, ugyanis a településrész 2022-ben ünnepelheti önállóvá válásának 100. évfordulóját. A jeles alkalomból május 21-én egy családi napnak adott otthont a Kép utcai Czimra Gyula Általános Iskola udvara, ahol egyebek mellett kézműves foglalkozás, totóval egybekötött helytörténeti kiállítás, illetve családi matricagyűjtő program várta a helyieket. 

A Rákoshegyi Polgári Kör által életre hívott eseményen nagy sikere volt a Piccolino fúvószenekar koncertjének. A Bartók Béla AMI közel 50 fős ifjúsági együttese ezúttal közismert filmslágereket adott elő a közönségnek, Jutasi Miklós karnagy vezényletével.
Az eseményen az érdeklődők különféle ajándékokban részesülhettek, míg a helytörténeti tárlat kapcsán – Dr. Bényi Zsolt önkormányzati képviselő közreműködésével – egy a „Ki nevet a végén” elnevezésű társasjátékhoz hasonló kvízjáték is megvalósult. 

A délután folyamán a Kiflihajó Zenekar egy interaktív, zenés műsor keretében szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat. A Rákoshegy 100 programfolyam a közeljövőben folytatódik, ugyanis június 11-én a kerületrészi közösségi házban sor kerül majd a már megszokott főzőversennyel egybekötött Sokadalomra.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook