toggle-left toggle-right
RMTV

Piaci körkép

2022-05-22 22:15:14

A rákoskeresztúri „régi” piac évtizedek óta a kerületiek egyik kedvenc helye, ha a termesztett élelmiszerek, húsáruk, vagy különféle növények beszerzéséről van szó. A Ferihegyi út 83. szám alatt található létesítményben most leginkább a magyar eper, az egynyári virágok, a frisshajtású palánták, valamint az őstermelők portékái a legkelendőbbek. A helyszínen az élénk keresletre való tekintettel széles kínálattal, kedvező árakkal és nyári nyitva tartással várják az árusok a vásárlókat, a piac a hét első felében 8-tól 15 óráig, majd pénteken és szombaton 6-tól 17 óráig látogatható.

Az, hogy a gyümölcsök és zöldségek milyen sorrendben jelennek meg a kereskedelemben, nagymértékben függ az időjárástól és az adott évszak sajátosságaitól. A nyárhoz közeledve továbbra is a hazai idénygyümölcsök a legkeresettebbek, és ilyenkor az alapvető zöldségekből is többet szereznek be a vásárlók. Jura Csaba piacfelügyeleti vezető kiemelte: a rákoskeresztúri önkormányzati piac, mely a ’70-es évek közepétől üzemel az aktuális primőráruk mellett állandó kínálattal várja a látogatókat.

A friss termékek mellett egyre nagyobb a kereslet a palántákra is. Idén leginkább a paradicsom, paprika, padlizsán és a leveszöldségek a legnépszerűbbek.
A régi piac sajátosságai közé tartozik, hogy számos termék hazai őstermelőktől is beszerezhető. Rendkívül kelendőek az ilyen tevékenységet folytató gazdálkodók által előállított kézműves lekvárok, szörpök, mézek, illetve a hús- és tejtermékfélék, köztük a házi készítésű sajtok, a mézek, vagy a vegyszermentes portékák. 

A rákoskeresztúri piac csarnokának és standjainak fontos ismérve a valamennyi évszakban egyaránt elérhető hazai termékek széles választéka: halpult, bio-, és gazdabolt, többféle húsforgalmazó egység, pékség, valamint ruhák és kiegészítők tárháza fogadja a vevőket. A Ferihegyi út 83. szám alatti létesítmény már a nyári nyitva tartás alapján, azaz a hét első felében 8-tól 15 óráig, majd pénteken és szombaton 6-tól 17 óráig üzemel. Májusban és júniusban egy héten háromszor: hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 13 óra között szakértő vizsgálja be a gombákat a helyszínen.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook