toggle-left toggle-right
RMTV

Folyamatosan zajlik az élet a Kertvárosi Tanyaudvarban

2022-05-20 07:13:50

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat 16. kerületi telephelyén számos fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapokban. A Kertvárosi Tanyaudvarban egyebek mellett megújult a teknősök számára kialakított kerti tó, és újabb kiszolgáló egységeket is létesítettek a szakemberek. Mindemellett sokak nagy örömére már állatsimogatásra is van lehetőségük a látogatóknak a helyszínen. 

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat 16. kerületi telephelyén számos háztáji állat látott napvilágot az elmúlt hónapokban – legutóbb Picúrral, a késői születésű báránnyal bővült a csapat.  A régi- és az új jövevények ellátása mellett további feladatai is vannak a tanyagondnokoknak. 
Ültetés, locsolás, általános fűnyírás, illetve most van az az időszak amikor a birkákat meg kell nyírni és körmölni. Ugyanez vonatkozik a kecskékre és a szamarakra is. 

Némelyik négylábú már a nyári bundájában élvezheti a napsütést, míg mások nyugodtan várják, hogy sorra kerüljenek. Mindemellett pedig új kiszolgáló épületek létesítésére és egyéb fejlesztésekre egyaránt sor került az utóbbi időben. 

Felújításra került a kerti tó, amely beton-, illetve kavicságyat kapott. A látogatók nagy örömére pedig elkészült az állatsimogató.

A Kertvárosi Tanyaudvar jelenleg hétfőtől péntekig fogadja az óvodás, valamint iskolás csoportokat, akiknek körében egyre népszerűbb ez a lehetőség. Hétvégente azonban a családok is testközelből ismerkedhetnek meg a különféle fajokkal, a jövőben továbbá egyéb változatos programokra is számíthatnak. A  húsvéti rendezvény sikerén felbuzdulva gyermeknapon is tartanak majd ilyet a helyszínen.

Az Őrszolgálat telephelyének munkatársai bíznak abban, hogy a nyár beköszöntével is hasonló érdeklődés övezi majd a Tanyaudvart. 



  


Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook