toggle-left toggle-right
RMTV

Liget Piknik 2022

2022-05-09 15:41:48

Két év kihagyás után ismét megtartották a Liget Piknik elnevezésű programfolyamot a szervezők, akik színes programokkal fogadták a látogatókat május 7-én a helyszínen. A már több, mint 2 évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvényen ez alkalommal is valamennyi korosztály megtalálhatta a számára ideális szórakozási lehetőséget. Rózsahegyi Péter, a kerületrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta: fontos célkitűzés, hogy újra megteljen a Heltai tér, és a jelenlévők között idén is az eddigiekben megszokott jó hangulat kerekedjen.

A délelőtt folyamán a gyermekeké volt a főszerep, Rákosliget óvodái készültek műsorokkal, majd a Tüskéshátú Madártanoda következett, ahol Dóriról, a dolmányos varjúról láthattak előadást azt érdeklődők. A helyi tánccsoportok is előadták koreográfiáikat, végül a Lehetőség Ebterápiás Alapítvány kutyás bemutatójára is sor került. 

A május első szombatján zajló esemény idén a Madarak és fák napjával összefüggésben került megszervezésre, hiszen Rákosmente a legnagyobb zöld területtel rendelkező kerület, amely számos tollas egyednek és fafajtának ad otthont földrajzi adottságainál fogva. 

A természeti kincsek fontosságára felhívva a figyelmet egy mezei juhar facsemete is elültetésre került, ennek munkálataiban pedig Dunai Mónika is segédkezett. Amint arra országgyűlési képviselő rámutatott: fontos, hogy a 17. kerületi terek nemcsak a sportolási és szórakozási lehetőségeket szolgálják, hanem közösségi helyszínként is funkcionálnak.

A délután folyamán a Veronaki Trió Kuruttyoló Békakirály című zenés-meséjével folytatódott, majd Gulyás László vándormuzsikus szórakoztatta az egybegyűlteket. A 2022-es Liget Pikniket az Animal Cannibals nagyszabású fellépése zárta, azonban a duó egyik tagja, Dósa Richárd, azaz Ricsipí, aki szintén a 17. kerületben él, napközben fakanalat is ragadott, hogy a szabadtéri főzőeseményen részt vehessen.

Rákosmente civil szervezetei mellett kézműves foglalkozások, bográcsozás, egészségügyi szűrések, mesterségek bemutatói, kirakodóvásár és népi gyermekjátékok vártak mindenkit a helyszínen. Az eseményt, amely a Vigyázó Sándor Művelődési Központ és a Csekovszky Árpád Művelődési Ház közös szervezésében valósult meg, jelenlétével Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter és dr. Bakos András alpolgármester, illetve számos önkormányzati képviselő egyaránt megtisztelte.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook