toggle-left toggle-right
RMTV

Javában tart a pollenszezon

2022-05-06 20:33:19

Országszerte növekszik a levegő pollenterhelése: napjainkban főként a nyír-, a platán-, a tölgy-, az ostor-, valamint az eperfafélék okozhatnak kellemetlen tüneteket az arra érzékenyeknél. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy az allergia lefolyását már a légszennyezés mértéke is jelentősen befolyásolja. 

Mindemellett pedig az időjárási viszonyok által is felerősödhet a szemirritáció, a tüsszögés gyakorisága, valamint megjelenhetnek egyéb légúti panaszok, melyek évről évre a hazai lakosság több mint 30 %-át érintik. Amennyiben valaki első alkalommal tapasztal hasonlókat, érdemes feljegyeznie a szimptómáit, az úgynevezett pollennaplóval ugyanis a későbbiekben megkönnyíthető a szakorvosi konzultáció, illetve a beutaló köteles Prick-teszt. 

A diagnózis segítségével a szakorvos a betegeknél gyógyszeres kezelést alkalmazhat, vagy úgynevezett immunterápiát alakíthat ki, melyek a megfelelő óvintézkedésekkel, megkönnyíthetik az érintettek mindennapjait. 
A felmelegedés hatására az elkövetkezendő napokban újfent emelkedhet a levegő pollenterhelése, mivel elindul a kőris, valamint a juhar virágzása.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook