toggle-left toggle-right
RMTV

Meghirdette energetikai pályázatát Rákosmente Önkormányzata

2022-05-04 13:46:51

Rákosmente Önkormányzata idén is pályázatot hirdetett a 17. kerületben elhelyezkedő családi-, valamint társasházak energetikai felújításának és korszerűsítésének támogatására. Dr. Bakos András alpolgármester a témával kapcsolatosan kiemelte: a jelentkezés egyik fontos feltételeként olyan lakóépületek vonatkozásában várják a csatlakozási szándék bejelentését, amelyek használatbavételi engedélyét a pályázat kiírását megelőző 15. év december 31-e előtt adták ki, azaz 2007.12.31-e előtt épült meg.

Az alpolgármester hozzátette: a családiházak esetében a 2021-ben megállapított 5 millió forintos keretösszeget a jelentkezők magas száma miatt 2022-ben 7 millió forintra emelték. Ezen felül a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendelet alapján, anyagi hozzájárulásra jogosultak is pályázhatnak, akiknek a helyhatóság szintén kedvezményt biztosít.

A társasházak egyaránt igénybe vehetik a felújításhoz megajánlott segítséget, az érintettek a korszerűsítés összköltségének 30% ára, de legfeljebb 3 millió forintig nyújthatják be a kérelmüket. Amint Bakos András utalt rá: az épületek jellegéből fakadóan a korszerűsítések listája új elemekkel egészül ki ebben az esetben.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook