toggle-left toggle-right
RMTV

Hiánypótló kiadvánnyal köszöntötte az édesanyákat a NÉBIH

2022-05-04 13:44:05

Köztudott, hogy várandósság esetén a nők immunrendszere kisebb hatásfokkal működik, mint ahogyan azt a korábbiakban megszokhatták, éppen ezért az érintettek sokkal fogékonyabbak az élelmiszer-eredetű betegségekre. A fertőzések nem csupán a kismamák, hanem a magzatok egészségét is jelentős mértékben veszélyeztethetik, éppen ezért a NÉBIH május első vasárnapja – vagyis az Anyák Napja – alkalmából, egy különleges élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal, valamint hozzá tartozó videósorozattal igyekezett kedveskedni a gyermeket váró családoknak. 

A megelőzés kapcsán a tájékoztató rámutat arra is, hogy milyen fontos az élelmiszerek ellenőrzött háttere. Célszerű kerülni a pasztörizálatlan tejtermékek, a nyers tojás, valamint a mosatlan zöldségek-, gyümölcsök fogyasztását – ez utóbbiaknál például a lisztéria kórokozó okozhat problémákat. Fontos továbbá, hogy a különböző hús- és haltermékek kizárólag alapos hőkezelést követően kerüljenek az asztalra. Tévhit ugyanakkor, hogy a koffeint teljes mértékben ki kell zárni az étrendből: naponta maximum 2 csésze kávé állapotosan is megengedett. 

A kismamák számára egyaránt nélkülözhetetlenek a folát és jódtartalmú táplálékok, melyekről szintén részletesen tájékozódhatnak érdeklődők az eteltcsakokosan.hu weboldalról letölthető, 28 oldalas tájékoztatóból. 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook