toggle-left toggle-right
RMTV

Rákosmenti Majális a Népkertben

2022-05-02 21:04:08

A Zabszalma együttes koncertjével vette kezdetét a 2022. évi Rákosmenti Majális Pesti úti Népkertben. A gyermekeknek és családoknak zenélő formáció többek között a harmadik, Országjáró című lemezéről is játszott magyar költők verseinek megzenésített változatait magukban foglaló dalokat. A zenekar tagjai mindemellett a majális hangulatához illő számokkal is készültek.

A gyermekkoncertet követően a színpadon helyi tánccsoportok igyekeztek különböző koreográfiákkal mozgásba hozni a közönséget. Őket az Aranymálinkó Hagyományőrző Néptáncegyüttes követte a pódiumon, akik az Eltáncolt cipők című népmesét mutatták be a tánc nyelvén.

A Majálist ezúttal nem a szokásos helyszínen rendezték meg, a szervezők ugyanis már évek óta szerették volna azt átköltöztetni a Népkertbe, mivel annak zöldterülete jobban illeszkedik az esemény jellegéhez, és jóval több látogatót kicsalogathat a természetbe, mint az előzőekben.

A Rákosmente Önkormányzata és a Vigyázó Sándor Művelődési Központ közös szervezésében megvalósuló programfolyam keretében a színpadi előadások mellett finom ételekkel-, italokkal továbbá kézműves portékák vásárával, valamint gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várták a családokat. Dunai Mónika országgyűlési képviselő örömmel üdvözölte, hogy a pandémia lecsengésével ismét megtartásra kerülhetnek a szabadtéri nagyrendezvények a kerületben.

Délután Rácz Gergő, a többszörös Fonogram-díjas zeneszerző és énekes Orsovai Renivel közösen több saját szerzeménnyel, valamint feldolgozásokkal szórakoztatta a közönséget.

A Majálisra számos helyi kulturális, szociális- és közintézmény mellett a rend- és katasztrófavédelmi szervek, továbbá civil szervezetek egyaránt kitelepültek. A Rákosmente Televízió is megtartotta hagyományos nyereményjátékát, mely során a kvízkérdéseket tartalmazó kérdőívek kitöltői között a nap végén egy összecsukható felnőttrollert sorsolt ki Horváth Tamás polgármester, aki egyúttal a látogatókat is köszöntötte. 

A kerületi rendezvényt a Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint által alapított Margaret Island nagykoncertje zárta. A hazai könnyűzenei paletta egyik legsikeresebb popzenekara egyebek mellett a 2021-ben megjelent, negyedik nagylemezük dalait hozta el Rákosmentére.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook