toggle-left toggle-right
RMTV

Frech’ Gábor önálló estje Rákoskerten

2022-05-02 20:51:52

Félúton címmel tartott önálló estet a Rákoskerti Művelődési Házban Frech’ Gábor előadóművész, a kerületben működő Ascher Oszkár Színház tagja. A verses, zenés összeállítás az alkotó eddigi 50 esztendejének fordulópontjaival, fontosabb állomásaival, illetve gondolatvilágának sajátosságaival ismertette meg a közönséget, valamint arra is megadta a választ, hogy milyen módon teljesedett ki, és találta meg a saját útját születésétől kezdve, eljutva egészen a jelenkorig.

A több mint egyórás műsor keretében elhangoztak közismert Cseh Tamás dalok, illetve neves magyar költők és írok, többek között Ady Endre, József Attila, Reményik Sándor és Wass Albert szerzeményei egyaránt. Frech’ Gábor gyermekkorában édesapja, Frech’ Ottó révén kezdett el foglalkozni a fafaragással, majd 14 évesen már szakköröket vezetett, valamint aktív közreműködője volt a családi szervezésű nyári táboroknak is. Az est főszereplőjének másik nagy szenvedélye a tanítás, hosszú évek óta rajztanárként dolgozik egy Pestszentlőrinci iskolában, ennek a hivatásnak a szeretetét viszont főként magyarszakos pedagógus édesanyja plántálta belé.

A művész 1988-ban jelentkezett az Ascher Oszkár Színházhoz, és mint elmondta: azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal aktív tagja a társulatnak.

Frech’ Gábor kitért arra is, hogy bár műsora az életének első 50 évét öleli fel, azonban a következő évtizedekre is számos megvalósításra váró terve van még, melyeket akár egy következő hasonló tematikájú produkció keretében tár majd közönség elé.

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook