toggle-left toggle-right
RMTV

Helyi kézműves értékeink címmel nyílt kiállítás

2022-05-02 20:44:59

Ékszerek, kerámiák, ruhadarabok és egyéb használati- valamint dísztárgyak. A közös bennük, hogy mind kézzel készítették, és számtalan munkaórát fektettek előállításukba az alkotók. Mindezek pedig május 20-áig megtekinthetők a Ballonyi Galérián, a Rákosmenti Népművészeti és Kézműves Egyesület által életre hívott kiállításon. A tárlat anyaga a szervezet egy korábbi pályázatának köszönhető, mely a pandémiából adódó krízishelyzet miatt került kihirdetésre. 

A városvezetés civil pályázata révén elnyert támogatásból meg is valósulhatott a kezdeményezés, melynek célja a tehetségkutatás mellett, a testi-lelki jólét fejlesztése volt. Az április 28-ai megnyitó keretében az egyesület elnöke elmondta: kategóriai megkötés nélkül, 7 pályázó 20 pályaművét minősítette a szakmai zsűri. 

Az értékelés során pedig ezúttal a 20 éve Rákoshegyen élő Rangáné Galamb Margit munkái bizonyultak a legkiemelkedőbbnek. A viseletvarró bár régóta tevékenykedik aktívan, meglepődve fogadta az elismerést. 

A díjazotton kívül a résztvevők munkásságát egyaránt oklevéllel ismerték el a szervezők, akik bíznak abban, hogy a kézműves tárlat megrendezése hagyománnyá válhat a jövőben. Az eseményen Leskó-Dely Tercia népdalénekes a saját és Bartók Béla gyűjtéséből származó népdalcsokor előadásával működött közre.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook