toggle-left toggle-right
RMTV

Április 30-ig postázza az szja-bevallási tervezeteket a NAV

2022-04-29 20:25:59

A Nemzeti Adó és Vámhivatal április 30-áig postázza a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet mindazok számára, akik azt márciusban kérték, illetve azoknak is, akiknek nincsen ügyfélkapujuk, de a tervezetük ezer forintnál több visszatérítendő, vagy befizetendő adót tartalmaz. Azon érintettek szintén megkapják a dokumentumot, akiknek a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatközlése miatt ellentmondás mutatkozik a tervezetében. Amennyiben az adózók egyetértenek a hivatalos iratban foglaltakkal, további teendőjük nem akad, azonban vannak olyan esetek, a mikor további lépések szükségesek.

A szakember hozzátette: abban az esetben, ha a tervezetben téves adatközlés áll fenn, nem elég a kiegészítő nyilatkozat, hanem a bevallást külön kell benyújtani. Ennek határideje május 20-a, illetve az adó 1+1%-áról való rendelkezésére is ugyanez az időpont vonatkozik. Mindezt az érintettek postai úton keresztül, vagy online módon tehetik meg, illetve május 10-ig lezárt borítékban leadhatják munkáltatójuk számára is amennyiben az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. Az adóból 1 százalék egy regisztrált civilszervezetnek, további egy százalék pedig egy vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak ajánlható fel.

A civil szervezeteknek felkínált egy százalékról évről-évre rendelkezni kell. A felajánlásokra jogosult, kiemelt költségvetési előirányzatot, illetve a vallási közösségek továbbá a kedvezményezett civilszervezetek listáját az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal weboldalán, a www.nav.gov.hu oldalon érhetik el.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook