toggle-left toggle-right
RMTV

Rendkívüli nyugdíjemelésről döntött a kormány

2022-04-29 20:14:27

A  kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a hazánk szomszédságában folyó háború árát, ezért a nyugdíjasokra vonatkozó újabb kedvezmény bevezetéséről döntött, melyről Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter árult el az április 28-ai kormányinfón részleteket. Az év elején életbe lépett 5 százalékos növekedést követően július 1-től az infláció a várhatóan azonos mértékű növekedéséhez igazodva további 3,9 százalékos emeléssel, éves szinten pedig összességében 8,9 százalékos plusz juttatással számolhatnak az érintettek. 


A miniszter hangsúlyozta: a jogosultak a megelőző hat hónapra vonatkozó nyugdíjjuttatásokat ezzel egyidejűleg egyösszegben fogják megkapni.

Gulyás Gergely mind emellett arra is rámutatott, hogy a háború miatt az egekbe szöktek az energiaárak, ez a jelenség pedig szinte valamennyi termékre kihatással van. Ezért mint azt a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a : ahogyan a világpiaci árak nőnek, úgy nő az árstop jelentősége is, utóbbi kezdeményezés pedig további megtakarítási lehetőségeket tartogat a szépkorúaknak.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook