toggle-left toggle-right
RMTV

Kerékpáros ügyességi verseny diákoknak

2022-04-27 12:51:27

Egy gyors pályaismertetést követően kerékpárokra ültek a helyi diákok, hogy legjobb tudásuk szerint járjanak be egy biciklis ügyességi útvonalat, ugyanis ismét megszervezte hagyományos közlekedési versenyét a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola, Rákosmente Önkormányzata, és a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság. A gyerekeknek elsőként egy akadálypályát kellett hibák nélkül teljesíteniük, amely során a közlekedési szabályokat betartva kellett kanyarodniuk, egy gyalogátkelőn és körforgalmon áthaladniuk. A megmérettetésen az 5. 6. illetve hetedik és nyolcadik osztályos tanulók vettek részt.

A program lebonyolításában évek óta részt vesz a XVII. kerületi Rendőrkapitányság is. Belinszky Klára rendőrszázados elmondta: ez a megmérettetés egy kerületi válogató a BRFK Fővárosi Baleset megelőzési bizottságának két vetélkedőjére, a Ki a mester két keréken, és a Kerékpáros iskola kupa elnevezésű versenyekre.  A diákoknak a gyakorlati jellegű feladatok elvégzését követően egy elméleti kérdéssor megírásával egyaránt bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

Az eseményre több kerületi intézményből is érkeztek résztvevők, legnagyobb létszámban azonban a Jókai Mór Református Általános Iskola növendékei voltak jelen, a tanintézetben ugyanis már hagyományosnak számít a program megszervezése.

Az oklevelek átadásában Horváth Tamás polgármester és dr. Füzesi Péter alpolgármester segédkezett. A városvezető elmondta: a helyhatóság számára fontos a gyermekek közlekedéssel és  kerékpáros ügyességgel kapcsolatos készségeinek és képességeinek fejlesztése.

Korcsoportonként a legjobban teljesítő első és második helyezett fiú-, illetve leány versenyző tovább jutott a fővárosi döntőbe. A közeljövőben a XVII. kerület képviseletében a nagyobbak közül Csizmadia Lívia, Storch Alexandra, továbbá Pozsonyi Bálint és Csizmadia Zalán, a kisebbek közül pedig Pecsuk Johanna és Papek Szilvia, valamint Juhász Máté és Regő Adrián állhat majd a rajtvonalhoz a soron következő megmérettetés keretében.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook