toggle-left toggle-right
RMTV

„A holt költő szerelme” a Rákoshegyi Bartók Zeneházban

2022-04-27 11:58:57

Különleges formában – úgynevezett melodrámaként – hallgathatták meg az érdeklődők Jókai Mór „A holt költő szerelme” című balladáját április 23-án, a Rákoshegyi Bartók Zeneházban. A Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelméről szóló történet Szolnoki Tibor színművész tolmácsolásában hangzott el, míg a Liszt Ferenc által komponált zenei aláfestésről Szabó Marcell zongoraművész gondoskodott. Az együttműködés Bokor Jutta operaénekes révén valósulhatott meg, aki országszerte számos alkalommal dolgozott már együtt a Jászai Mari-díjas színésszel. 

Szabó Marcell a folytatásban Liszt Ferenc valamint Bartók Béla-műveket is előadott, így az intézmény kuratóriumi elnökének konferálásával egy igazán nívós szólóesten vehettek részt a megjelentek. 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló hangverseny ezúttal is nagy sikert aratott a Bartók Zeneházban. Szabó Marcell pedig legközelebb májusban, a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral karöltve lép újfent színpadra, mely alkalommal Schumann zongoraversenye csendülhet majd fel.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook