toggle-left toggle-right
RMTV

Bemutatkoztak a kerületi bölcsődék

2022-04-21 21:14:28

Április 20-án szülőket és kisgyermekeket fogadtak a Vigyázó Sándor Művelődési Központban, ugyanis immár 12. alkalommal szervezték meg a Bölcsődekóstolgató elnevezésű rendezvényt a 17. kerületben. Az eseményen a Rákosmenti Egyesített Bölcsődék hat intézménye, a Csibe, a Gólyafészek, a Napraforgó, a Nefelejcs, valamint a Mirr Murr és a Kippkopp bölcsőde mutatkozott be. Az érdeklődők a helyszínen lehetőséget kaptak arra, hogy megismerkedjenek az egyes létesítmények szakmai programjaival, továbbá információt kapjanak az idei beiratkozás menetéről. 

A rendezvény keretében a megjelentek a kerületi védőnői szolgálat, a családsegítő, illetve a pedagógiai szakszolgálat munkatársainak, továbbá bölcsődepszichológusnak és gyógypedagógusnak egyaránt feltehették kérdéseiket. A szervezők mindemellett lehetőséget kínáltak az intézményekben elérhető ételek megkóstolására, mesekönyv vásárlásra, valamint kézműves és zenés kísérőprogramokon való részvételre is. 

A rendezvényen résztvevőiket Horváth Tamás polgármester köszöntötte, valamint abbéli bizakodásának is hangot adott, hogy a nap folyamán valamennyi szülő megtalálja a gyermeke számára legmegfelelőbb helyi intézményt.

Dr. Füzesi Péter alpolgármester beszédében rámutatott: Rákosmente Önkormányzata számára fontos, hogy a bölcsődéskorú növendékek mind infrastrukturális, mind pedig szakmai szempontból megfelelő környezetben töltsék el mindennapjaikat a kerületi kisgyermeknevelő létesítményekben.

A programon továbbá elhangzott, hogy a bölcsődei beiratkozással kapcsolatos tájékoztató 2022. április 25. és 29. között folytatódik majd, ezúttal az egyes intézményekbe látogathatnak el a szülők, hogy egy nyílt nap keretében még inkább megismerhessék az ottani szokásrendet, valamint az épületet és a játszókerteket.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook