toggle-left toggle-right
RMTV

Nagygyörgy Mártonné köszöntése

2022-04-21 21:09:42

Rákosmente Önkormányzata a 90, 95 és 100 esztendős polgárait rendszeresen felköszönti. Április 21-én Dr. Füzesi Péter alpolgármester, valamint Timmel Ede, Rákoskert önkormányzati képviselője ezúttal az 1925-ben született Nagygyörgy Mártonnét látogatták meg születésnapján az otthonában. Az ünnepeltet egy Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Horváth Tamás polgármester kézjegyével egyaránt ellátott emléklappal, valamint egy csokor virággal ajándékozták meg abból az alkalomból, hogy az idős hölgy betöltötte a 97. életévét, hiszen a két évvel ez előtti köszöntést a koronavírus-járvány nem tette lehetővé. Malvina néni Erdélyben született, Besztercén. 9-en voltak testvérek, ő 7.-ként látta meg a napvilágot. Mint elmondta boldog gyermekkora volt. A családjával való jó kapcsolat felnőtt korára is kihatott, hiszen mindmáig a legnagyobb egyetértésben és összhangban élnek. Az ünnepelt írnokként, majd köztisztviselőként dolgozott.

Több évtizeden át élt Kispesten, majd 2 éve átköltözött Rákosmentére, ahol lánya és családja is él. A mindig jókedélyű születésnapos szeret olvasni, rejtvényt fejteni, kint lenni a kertben. Nem tudja pontosan, hogy mi lehet a hosszú élet titka, de hiszi, hogy mivel jó volt másokhoz, és örök optimista is, mindez kihat a jövőre.

A közel 100 év alatt, 2 gyermeke, 4 unokája és 2 dédunokája született Nagygyörgy Mártonnénak, akit szerettei a születésnapja alkalmából tortával köszöntöttek fel.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook