toggle-left toggle-right
RMTV

Megújult a Czimra Gyula Általános Iskola több épülete

2022-04-20 18:16:32

Az elmúlt hetekben újabb korszerűsítési munkálatok valósultak meg a rákoshegyi Czimra Gyula Általános Iskolában, melynek több tagépülete is megújulhatott a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítványnak köszönhetően, ugyanis 2021 óta a Budapest Airport – a lakossági zajszigetelés mellett – a repülőtér közelében lévő köznevelési intézmények számára egyaránt biztosítja a nyílászárócsere lehetőségét. 

Kezdetben a rákoshegyi tanintézet Kép utca 5 szám alatti épületét modernizálták a szakemberek, ahol a nyílászárók cseréje mellett, burkolásra, festésre, továbbá a vízelvezető rendszer kiépítésére egyaránt sor került. A folytatásban a Kép utca 14. szám alatt lévő épület folyosóján lévő két nagy boltíves ablak újulhatott meg, az udvarra nyíló folyosóajtót pedig szintén kicserélték a szakemberek.

Az együttműködés ezt követően sem ért véget, ugyanis idén tavasszal – számos gyermek, pedagógus, valamint az intézményben dolgozó pszichológusok és konduktorok nagy örömére – a Kép utca 13 is új ablakokat kapott. 

Az utóbbi épületen elvégzett fejlesztés 4,5 millió forint értékben valósult meg, a Budapest Airport pedig már fel is mérte a közeljövőben esedékes munkálatokat, hogy lehetőség szerint a következő tanév az előzőeknél ideálisabb körülmények között kezdődhessen meg majd Rákoshegyen.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook