toggle-left toggle-right
RMTV

Kezdetét vette a téli gumik nyárira történő lecserélése

2022-04-20 18:11:55

A napokban tapasztalható hűvösebb időjárás következtében az átlagnál kevesebben rakatják fel még gépjárművükre a nyári abroncsokat, aki azonban későn végezteti el ezt a műveletet, akár rosszul is járhat, autójának fékútja ugyanis megnőhet, ami pedig balesethez vezethet. - emelte ki egy 17. kerületi gumiszerviz tulajdonosa, aki hozzátette: az úgynevezett 4 évszakos gumik a magyar időjárási viszonyokhoz továbbra is ideálisak, a hosszú nyári utazások előtt azonban érdemes személygépkocsinkat alaposan átvizsgáltatni a szakemberekkel.

A 2021. május 1-jétől életbe lépett EU-rendelet szerint a személyautók, buszok és tehergépkocsik gumiabroncsainak energiacímkéi egységes besorolást adnak az abroncsok műszaki jellemzőiről, többek között a gördülési ellenállásról, a nedves felületeken történő fékezésről és a külső zaj nagyságáról. 
A gumiabroncsok élettartamának hosszabbtávú megőrzésében nagy segítséget nyújthat a keréknyomás ellenőrző rendszer, amely 2014 óta valamennyi autónak kötelezően felszerelt tartozéka. Amennyiben ugyanis a nyomásérték nem megfelelő, akkor a gumik rend¬ellenesen kopnak, és kevésbé lesznek stabilak.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook