toggle-left toggle-right
RMTV

Születésszabályozási program a kutyák túlszaporodása ellen

2022-04-20 18:02:33

Napjainkban nem csupán az utcára került, vagy elkóborolt kutyák helyzete teremt súlyos problémákat kerületszerte, a felelőtlenül szaporított állatok évről-évre hatványozódó száma egyaránt aggályos lehet. A jelenség felszámolása érdekében születésszabályozási programot indított Rákosmente Önkormányzata és a Vigyél Haza Alapítvány, melynek vezetője, Óvári András elmondta, hogy a 2022 áprilisában napvilágot látott kezdeményezés egyik legfontosabb eleme, hogy 2022 decemberéig vagy legfeljebb az első száz beavatkozásig ingyenesen ivartalanítják a rákosmenti lakcímen regisztrált házi kedvenceket.

A két intézmény sikeres együttműködése közel 10 éve áll már fenn, elsődleges közös céljuk pedig az állatok védelme. – utalt rá Dr. György-Rúzsa Ágnes, Rákosmente Önkormányzatának jegyzője. Hozzátette: a kutyatartók a Polgármesteri Hivatal erre szakosodott részlegén, Szabó Adrián ügyintézőnél jelentkezhetnek.

Amennyiben idő előtt betelnek a jelentkezések, ősszel a helyhatóság újfent meghirdeti az akciót, mellyel kapcsolatban további részleteket az érdeklődők Rákosmente Önkormányzatának honlapján a rakosmente.hu weboldalon érhetnek el.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook