toggle-left toggle-right
RMTV

Május 3-ig kell eltávolítani a választási plakátokat

2022-04-20 18:00:49

A hatályos jogszabályok alapján 30 nap áll az egyes jelölő szervezetek rendelkezésére, hogy a funkciójukat vesztett, feleslegessé vált választási plakátjaikat eltávolítsák a közterületekről. –mondta el Dr. György-Rúzsa Ágnes, Rákosmente Önkormányzatának jegyzője, aki rámutatott: amennyiben a kiszabott határidő lezárultáig ez nem történik meg, a levételt a helyhatóság végzi el, ennek költségét pedig utólagosan arra a pártra terheli, amelyik a vonatkozó előírásokat nem tartotta be.

A jegyzőasszony kiemelte, hogy a kampányidőszakban elhelyezett tábláknak, molinóknak, politikai tartalmú matricáknak és falragaszoknak egyhónapos türelmi időn belüli leszedetését illetően általában nem jellemző kihágás vagy szabálysértés Rákosmentén. Amint pedig visszautalt rá: kerületi szinten is rendben, fennakadás nélkül zajlott le az április 3-án megtartott országgyűlési választás valamint a gyermekvédelmi népszavazás.

A választási hirdetményeket május harmadikáig kell eltüntetni a közterületekről. Ezt követően az Önkormányzat egy felmérést fog készíteni, amelyből pontosan megállapítható lesz, hogy hol maradtak még illegálisan fennhagyott plakátok a kerületben.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook