toggle-left toggle-right
RMTV

Péter és a farkas előadás az Újlak iskolában

2022-04-14 10:06:44

Több másik zenei csemege mellett Szergej Prokofjev: Péter és a farkas című szimfonikus meséjét is előadta Bokor Jutta operaénekes, Mayer Angyalka zongoraművész, valamint Sutyinszki Beáta fuvolaművész az Újlak Utcai Általános Iskola tanulóinak április 11-én. Bokor Jutta, a Rákoshegyi Bartók Zeneház kuratóriumi elnöke rámutatott: a darab egy programzene, melyet gyermekek számára írt meg annak idején a zeneszerző. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának jóvoltából a Zeneház 8 előadás megtartását vállalta, méghozzá eredetileg rézfúvósokkal kiegészülve, ők azonban egy darabig nem tudnak részesei lenni a produkciónak.
Az művészek a fellépésük során kellékként különböző fotókat és plüss figurákat is használnak annak érdekében, hogy a gyerekek a történetet minél könnyebben megértsék. 

A darabot a rákosmenti iskola harmadikos évfolyamának öt osztálya tekintette meg. Juhász Katalin, az intézmény német nemzetiségi tanítója elmondta: a tanulók számára a hangszerek nem voltak ismeretlenek, ahogyan maga a történet sem.

A pedagógus hozzátette: a tanintézet oktatási gyakorlatára alapvetően jellemző, hogy a diákok különböző színes előadásokon is részt vesznek, bár a pandémia az elmúlt időszakban nem adott erre túl sok lehetőséget.


Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook