toggle-left toggle-right
RMTV

Lezárult a Jazzpresszó 2021/2022-es évada

2022-04-14 05:25:59

Sokak számára ismerős dallamok is felcsendültek április 10-én a Vigyázó Sándor Művelődési Központ aulájában, a 2021/2022-es Jazzpresszó programsorozat évadzáró koncertjének keretében. A színvonalas muzsikáról és a remek hangulatról ezúttal az Arpishow nevű formáció gondoskodott, mely több évtizedes baráti kapcsolatok nyomán jött létre 2017-ben. Lukács Eszter, a zenekar énekesnője hosszú ideje meghatározó szereplője a hazai jazzéletnek, ami nem meglepő, hiszen már gyermekként vonzotta a zene.  

A rutinos művészekből álló együttes alapítója és névadója Dennert Árpád, aki szaxofonon illetve klarinéton játszott a nagyközönségnek, míg Nagy Iván zongorán, Oláh Zoltán nagybőgőn, Korb Attila gitáron és trombitán, Cseh Balázs pedig dobon mutathatta be a tehetségét. A repertoárban saját szerzemények és kreatívan újragondolt jazz-standardek egyaránt helyet kaptak. 

A zenekarvezetőt jelentős mértékben inspirálták a műfaj nagyágyúi, – mint például Billy Holiday és Lester Young – így a 2021-ben megjelent Friends talk elnevezésű lemezük is a swingesebb irányvonalat képviseli. 

Az évadzáró eseményen csatlakozott a zenészekhez az est házigazdája, Gyárfás István is, így egyetlen szám erejéig 7 tagúvá bővült a formáció.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook