toggle-left toggle-right
RMTV

Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra!

2022-04-13 16:39:24

Kormos – a Noé Állatotthon mentett nyula – egy felelőtlen húsvéti ajándékozás egyik áldozata. Szinte újszülöttként szakították el az anyjától, mégis szerencsésnek mondható a sorsa, hiszen 2 testvérével ellentétben, ő túlélte a meggondolatlan vásárlást. Mivel évről évre számtalan ilyen jellegű eset történik országszerte, több civil szervezet is arra inti a családokat, hogy ne élő állattal lepjék meg a gyermekeket a közelgő ünnepeken. 

A szeparáció mellett a hirtelen hely- és táplálékváltozásra egyaránt érzékenyek az állatok, melyek eleinte ugyan nagy sikert aratnak az ajándékozottak körében, néhány nap elteltével már gyakorta feledésbe is merülnek. Schneider Kinga szerint, továbbá fontos szem előtt tartani, hogy a házikedvencek kölcsönzése sem megfelelő megoldás, hiszen az ilyen jellegű szolgáltatás igénybevétele szinte állatkínzásnak minősül. 

Jó hír azonban, hogy napjainkban már számos megoldás létezik arra, miként is töltheti valaki állatok körében a húsvétot. 
Rengeteg húsvéti program várja a kicsiket országszerte, és nagyon sok állatvédő szervezet is kínál ilyen programokat. Például a Noé Állatotthon is. 

Kormos több éve már, hogy végleges otthonra lelt az alapítványnál, ugyanakkor fajtársakra nem számíthat a jövőben, mivel a Noé Állatotthon nem akar könnyű alternatívát biztosítani a felelőtlen emberek számára.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook