toggle-left toggle-right
RMTV

Tavaszi ellenőrzést folytat a Nébih

2022-04-13 16:36:01

A tavaszi szezonális ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal irányításával a területileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szervek, valamint a Nébih szakemberei végzik az idei esztendőben is. Az elrendelt fokozott hatósági felügyelet célja, hogy ismeretlen eredetű, nem megfelelő minőségű élelmiszer ne kerülhessen a fogyasztók asztalára a húsvéti időszakban. A hivatal különös hangsúlyt fektet a friss húsok, a pácolt, füstölt húskészítmények, az édesipari termékek felülvizsgálatára.

Kiemelt figyelmet kap továbbá ilyenkor a tojás-forgalmazás, hiszen ezen időszakban az átlagoshoz képest akár 2-3-szorosára növekszik azok árusításának gyakorisága, emellett a húsvéti édességek szintén bekerülnek a vonatkozó vizsgálatok középpontjába a boltokban, piacokon, vásárokon.

Az egyik legjelentősebb probléma a lejárat utáni értékesítés, ezért dr. Pleva György arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy ebben a tekintetben mind a fogyasztók, mind pedig a forgalmazók legyenek körültekintőek.  A szakember továbbá rámutatott: a híradásokban is szereplő, szalmonella-szennyeződési botrányban érintett belga csokoládégyártó céghez köthető édességek esetében csak a külön megjelölt 6 féle termék kivonása és visszavitele kötelező, melyek listája a Nébih oldalán is elérhető.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook