toggle-left toggle-right
RMTV

Változik a lejáró okmányok érvényessége

2022-01-11 19:51:06

A veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslat elfogadásával a lejárt okmányok érvényessége ismét meghosszabbodott, az új határidő: 2022. június 30. lett.
A rendelkezés a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és 2020. július 3. között, illetve 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejáró hivatalos okmányokra vonatkozik, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is.

Nem érdemes az utolsó pillanatokra, tehát júniusra, netán júliusra időzíteni a megújítással kapcsolatos ügyintézés beindítását, mivel feltehetően jelentős tumultus várható akkortájt az ezzel foglalkozó intézményekben.

Fontos tudni, hogy egyszerűsödött a lejárt vezetői engedélyek cseréje: ha ugyanis rendelkezünk egy másik dokumentum kapcsán elkészített három évnél nem régebbi fotóval, azt a háziorvosunk
az alkalmassági igazolással együtt feltölti az ügyfélkapura, és ezt követően az okmány személyes ügyintézés nélkül kerül kiállításra. Az új jogosítvány megérkezését követően a régi engedélyt kötelesek vagyunk leadni a hozzánk lakcím szerint legközelebbi kormányhivatalban, hiszen nem tarthatunk magunknál két ugyanolyan típusú felhatalmazást.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook