toggle-left toggle-right
RMTV

Rekordévet zárt a Pilisi Parkerdő Zrt.

2022-01-11 19:43:25

Az Országos Erdészeti Egyesület felmérése alapján, 2017-ben rekordévet zárt a Pilisi Parkerdő Zrt., ugyanis a természetjárók 25 millió alkalommal keresték fel a társaság által fenntartott területeket. Az elmúlt években azonban – egyek mellett a covid19-járvány hatására –jelentős mértékben fellendült a hazai turizmus, így 2021-ben minden eddiginél többen kapcsolódtak ki a szabadban. 

Az erdőgazdálkodók tapasztalatai alapján az olyan töretlen népszerűségnek örvendő helyeken, mint például Dobogókő, a Prédikálószék, vagy a Rám szakadék, kis mértékben ugyan megnőtt az elhagyott szemét mennyisége, azonban látható, hogy a kirándulók már sokkal tudatosabbak. Éppen ezért a szervezet 2021-ben is igyekezett olyan projekteket megvalósítani, melyekkel hozzájárul az erdőlátogatói feltételek javításához. 

A tavalyi évben több mint 1000 kilométernyi turistaútvonal mentén újultak meg a pihenőhelyek. Számos helyen létesítettek új játszóteret, vagy akár pihenő, szabadidőparkokat is, ezen kívül négy évszakos pihenőhelyeket a Pilisi Parkerdő Zrt munkatársai, illetve két új kilátót is adtak a nagyközönségnek, az egyik a Naplás-tónál, a másik pedig Szentendre felett a Bölcső-hegyen található. 

2022-ben pedig a természetközeli erdőgazdálkodás mellett, további fejlesztések vannak kilátásban; az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal karöltve megújulhat a visegrádi térségben a Nagyvillám sípálya, illetve parkoló bővítésekre és újabb kerékpárutak kialakítására egyaránt sor kerülhet az idei esztendőben.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook