toggle-left toggle-right
RMTV

A diákhitelekkel kapcsolatos idei aktualitások

2022-01-11 19:33:17

A diákhitel, valamint a képzési hitel számos felsőoktatásban tanuló személynek nyújt anyagi támogatást. A bármikor igényelhető és ingyenesen előtörleszthető termékek iránti kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek és a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik. Az aktuális lehetőségekről, valamint a 2022-ben életbelépő változásokról Chornitzer Péter, a Diákhitel Központ Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese adott tájékoztatást.
 
Az elmúlt évben jelentősen megnövekedett igénylésszám azt mutatja, hogy érdemi segítséget jelentenek a Diákhitel Központ által kínált hitelkonstrukciók a hallgatóknak. A felsőoktatásban résztvevők könnyedén megtalálhatják ezek közül a legideálisabbat, mert nemcsak a tanulmányi költség finanszírozására igényelhető kölcsön, létezik belőle szabad-felhasználású is.

A diákhitel nemzetközi minta alapján összeállított, speciális termékcsoport, amely idén számos kedvező lehetőséget biztosít a hallgatók számára. A magasabb infláció, valamint a kamatemelések ellenére 2022 első félévében kamatmentes marad a Diákhitel 2 és a Diákhitel Plusz, a Diákhitel1 pedig a piacokon tapasztalható hozamemelkedések ellenére változatlanul 1,99 százalékos kamattal igényelhető.

Chornitzer Péter utalt rá: a diákhitel sikerességének egyik a titka a jövedelemarányos törlesztés, ami azt jelenti, hogy akkor kell megkezdeni a visszafizetést, amikor az adott személy befejezte felsőfokú tanulmányait. Az üzleti vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy az adósság több részletben való megfizetésének folyamatára nemcsak a türelmi idő hat kedvezően, hanem az is, hogy a törlesztőrészletek összege igazodik a hitelfelvevő jövedelméhez is. 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook