toggle-left toggle-right
RMTV

Elindult a kihelyezett karácsonyfák begyűjtése Budapesten

2022-01-10 14:48:36

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követőn hosszú évek óta a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. gondoskodik a karácsonyfák összegyűjtéséről és elszállításáról. A logisztikai feladat nem mindennapi, hiszen a becslések szerint mintegy 5-600.000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra a következő hetekben. – mondta el Horváth László, az FKF Zrt. PR szakreferense.

A szakember külön felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy semmiképpen se a játszótérre, parkba vagy zöldfelülettel rendelkező részre tegyék ki a kidobásra ítélt fenyőfákat, mivel ezeknek a területeknek a kezelése nem az FKF Nonprofit ZRT. hatáskörébe tartozik. Az erre rendszeresített gyűjtőpontok listája a szervezet weboldalán, az fkf.hu/karacsonyfa-begyujtes cím alatt található meg.

Amennyiben olyan méretű a tűlevelű, hogy azt a célgép nem tudja összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről. 
Rákosmentén a Ferihegyi út - Gyökér utca közti parkolóhoz, a Kaszáló utcai lakótelep sportáruházi- és AFIT-parkolójához, a Borsó utcai bútoráruház mellé, továbbá a Cinkotai úton a színes házaknál lévő parkolóhoz, a Bakancsos utca és Újlak utca sarkához, illetve az Akácvirág utcai parkolóhoz előre meghatározott ideig lehet kitenni a kiszolgált örökzöldeket. Azokat először felaprítják, majd a nyesedékek a  Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalma miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítják a fűtési gőzt, és a villamos áramot.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook