toggle-left toggle-right
RMTV

Megemelkedett a nők korai nyugdíjba vonulását támogató költségkeret

2022-01-10 14:33:38

A „Nők 40” program célja, hogy azok a nők, akik a munka mellett a gyermeknevelésben is helytállnak, 40 esztendőnyi jogosultsági idő után visszavonulhassanak a munkaerő-piaci tevékenységtől. Így az átlagot tekintve a 60-as éveik közelében járó hölgyeknek esélyük adódik az unokákkal való rendszeres foglalkozásra, illetve az idősgondozás során szüleik ellátására. Az érinttetek előtt már 2011 óta a nyitva áll a teljes összegű – csökkentés nélküli – ellátás mellett történő nyugdíjba vonulás lehetősége. A ledolgozott 4 évtized időtartamába a keresőtevékenység és gyermeknevelési ellátások időszaka egyaránt beszámítandó.

Magyarország Kormánya 2022. január elsejétől számos szektorban sokakat kedvezően érintő béremeléseket vezetett be. Amint arról Zsigó Róbert közösségi oldalán beszámolt: Egyebek mellett 10%-kal megemelkedett a nők korai nyugdíjazására fordított költségkeret.

A Nők40 Programhoz való csatlakozás feltétele, hogy a 4 évtizedes munkaviszony alatt legalább 32 évet a munkajövedelem utáni járulékfizetéssel hitelesítve, maximum 8 évet pedig gyermeknevelési időként elszámolva lehet érvényesíteni.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook