toggle-left toggle-right
RMTV

2022-ben is kinyit a Jazzpresszó

2022-01-10 14:22:46

Hajdu Klára az elmúlt években énekelt már többek között New Yorkban, Ottawában, Torontóban és Oslóban, a rákosmenti közönség nagy örömére idén először azonban a Vigyázó Sándor Művelődési Központban lépett színpadra a formációjával. A 2008-ban alapított quartet több ízben is átalakult az elmúlt mintegy 14 év folyamán, legutóbb pedig 2020-ban csatlakozott új tag az együtteshez.

A számos változásból adódóan nem véletlen, hogy a Hajdu Klára Quartet stílusát egy igazán jellegzetes hangzásvilág jellemzi. A saját kompozíciók mellett jazz standerdek, valamint popdalok feldolgozásai egyaránt helyet kapnak a repertoárban, így a mainstream jazz és a populáris zene ötvözete különleges élményt ígér a hallgatóságnak. A zenészek ugyanakkor napjainkban sokat merítenek a népdalokból is. 

Január 9-én a Jazzpresszó koncertsorozat keretében, a Play standard, valamint a 2020-ban megjelent Journey című lemezről hallhatott szerzeményeket a közönség, mindemellett pedig Gyárfás István, az est házigazdája maga is társult egy szám erejéig formációhoz. 

Az együttes idei tervei között újfent szerepelnek külföldi koncertek, míg márciusban egy neves hazai jazzfesztivál keretében a műfaj ikonikus alakja, Jose James előtt muzsikálhatnak majd.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook