toggle-left toggle-right
RMTV

Jelentős kedvezménnyel járó változások lépnek életbe jövőre

2021-12-08 16:10:33

Idén Október elején jelent meg az a kormányrendelet, amely jelentős kedvezményeket garantál a szépkorúak számára. Ennek értelmében 2017 óta negyedszer fizetett nyugdíjprémiumot a kabinet, így novemberben összességében 80 ezer forintos plusz juttatás járt az érintett korosztálynak.  Ezen felül visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj, amelyet még a baloldal vett el az idősektől a kormányzása idején. Ezt az összeget 2022 februárjában kapják kézhez azok, akik jogosultak rá. A napokban pedig újabb kedvező bejelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök, erről már Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője beszélt.

- A legfrissebb hír az, hogy a nyugdíjasoknak 5%-os lesz a nyugdíjemelésük 2022-ben, ez korábban 3 százalékra volt tervezve. - mondta.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: a 11 éve tartó folyamatos bérnövekedés jövőre tovább folytatódik, 2022. január 1-től ugyanis a minimálbér 200 ezer, a garantált bérminimum pedig 260 ezer forintra emelkedik. A gazdaság-újraindítási akcióterv pedig a 25 év alattiak önálló életkezdését is elősegíti, ők mentesülnek az adófizetés alól.

A koronavírus járvány időszakában az egyik legnagyobb terhet a családok viselték, ezért a kabinet számukra a 2021-ben befizetett adó teljes összegét visszatéríti: ez több százezer forintos összeget fog jelenteni. Dunai Mónika kiemelte: Magyarországnak fontos, hogy mindig előre, a fejlődés útja felé haladjon, a bevezetésre kerülő kedvező intézkedések, a béremelések és adócsökkentések pedig tovább erősítik ezt a törekvést.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook