toggle-left toggle-right
RMTV

Átadták a megújult Újlak utcát

2021-12-08 15:57:39

Fél év alatt teljesen újjászületett az Újlak utcai Általános Iskola és a Borsó utca közötti útszakasz, melyet december 8-án sajtótájékoztató keretében adott át Horváth Tamás polgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Dr. Füzesi Péter és Dr. Bakos András alpolgármesterek, valamint Petrőczy Dániel, Rákoskeresztúr önkormányzati képviselője. A fejlesztések révén a lakosság lakó-pihenő övezetként tarthatja számon a területet a jövőben. 

Az északi oldal új járdafelületének kiteresedései hozzájárulnak az útszakasz sétány jellegéhez, míg az épületek előtt elhelyezett fekvőrendőrök forgalomcsillapító jelleggel bírnak a továbbiakban. A gyalogúton emellett önálló, interaktív játszóegységek és szelektív hulladékgyűjtők kerültek elhelyezésre, valamint modern LED-es lámpák és acél oszlopok kerültek telepítésre.  

Ezenfelül a változatos grafikával ellátott padokon hasznos, ismeretterjesztő szövegek olvashatók, a közvetlen közelükben pedig növényekkel és gyepvetéssel lett parkosítva az érintett zöldfelület. A fejlesztés ugyanakkor itt még nem ért véget – számolt be róla a városvezető.  

A másik oldalon lévő parkolók felújítása is meg fog történni az önkormányzat saját költségén, ebből adódóan az Újlak utca déli oldala egyaránt korszerűsödik, valamint szintén önkormányzati forrásból, további fásítás is megvalósul a közeljövőben. A VEKOP pályázat 3. üteme – vagyis a garzonházak energetikai felújításának befejezése – 2022 tavaszán várható. 

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook